حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/03 شمسی | 2025/10/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
تفویض کارگروه مشتقات نفتی به خراسان جنوبی
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی عنوان کرد:

تفویض کارگروه مشتقات نفتی به خراسان جنوبی

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی گفت: با تفویض اختیار کارگروه مشتقات نفتی شرق کشور به این استان، روند بررسی و کنترل کیفی سرعت گرفته و خراسان جنوبی به قطب استانداردسازی و صادرات فرآورده‌های نفتی شرق کشور تبدیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، مصطفی بذری مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد با اشاره به اهمیت نقش استانداردها در توسعه و سلامت جامعه اظهار داشت: استانداردها زبان مشترک کیفیت و تجارت هستند و ابزاری برای تحقق عدالت، ایمنی و توسعه پایدار محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه شعار جهانی استاندارد امسال «مشارکت همه برای تحول و احکام» است، افزود: این شعار بر همفکری، همراهی و وفاق میان بخش‌های مختلف تأکید دارد؛ موضوعی که ریاست جمهوری نیز بر آن تأکید ویژه داشته‌اند.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی گفت: یکی از اقدامات مهم امسال، تفویض اختیار کارگروه مشتقات نفتی شرق کشور به خراسان جنوبی بوده است که با پیگیری‌های استاندار و حمایت سازمان ملی استاندارد ایران انجام شد.

وی ادامه داد: پیش از این، بررسی فرآورده‌های نفتی در خراسان رضوی انجام می‌شد که باعث تأخیر در روند بررسی و صدور مجوزها بود، اما با انتقال این کارگروه به خراسان جنوبی، زمان رسیدگی به پرونده‌ها و ترانزیت محموله‌های صادراتی به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

بذری اظهار داشت: این اقدام، جایگاه خراسان جنوبی را در حوزه کنترل کیفیت و صادرات فرآورده‌های نفتی تقویت کرده و زمینه را برای توسعه صنعتی و افزایش نقش استان در مبادلات انرژی شرق کشور فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به دیگر عملکردهای اداره کل استاندارد استان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷۰۰ مورد بازرسی و نمونه‌برداری از واحدهای تولیدی انجام شده، ۵۷ پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر یا تمدید شده و بیش از ۴۰۰ گواهینامه بازرسی آسانسور نیز به متقاضیان اعطا شده است.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی همچنین از اجرای طرح «طاها» برای نظارت بر بازار و جلوگیری از عرضه کالاهای فاقد نشان استاندارد خبر داد و افزود: در حوزه زعفران نیز با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران، شرایط اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد تسهیل شده تا از ورود زعفران تقلبی به بازار جلوگیری و از برند زعفران بیرجند صیانت شود.

بذری در پایان تأکید کرد: مسیر توسعه پایدار از رعایت استانداردها می‌گذرد و با همدلی مدیران، تولیدکنندگان و نهادهای اجرایی، خراسان جنوبی می‌تواند به الگوی ملی در کیفیت و استاندارد تبدیل شود.

لزوم همبستگی بخش دولتی و خصوصی در اجرای نظام استاندارد کشور

فرحناز قلاسی‌مود، معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، امروز در همایش گرامیداشت روز جهانی استاندارد در بیرجند اظهار داشت: ۱۴ اکتبر، روز جهانی استاندارد، فرصتی است تا کشورها با برگزاری آیین‌های بزرگداشت، ضمن مرور دستاوردها، بر اهمیت ارتقای کیفیت و همگرایی جهانی در حوزه استاندارد تأکید کنند.

وی با اشاره به شعار جهانی امسال با عنوان «دیدگاه مشترک برای جهانی بهتر؛ یکپارچگی برای رسیدن به اهداف» افزود: در پیام سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) نیز تأکید شده است که اگر خواهان تأثیرگذاری در حوزه استاندارد هستیم، باید در سطح ملی و جهانی با وحدت و همدلی عمل کنیم.

قلاسی‌مود با بیان اینکه قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در سال ۱۳۹۶ تصویب شد، گفت: این قانون نقطه عطفی در نظام استاندارد کشور است و بر همکاری میان بخش‌های دولتی، خصوصی و تنظیم‌گر تأکید دارد. اجرای مؤثر آن، مستلزم هماهنگی، یکپارچگی و اجماع بین دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی است.

وی افزود: نظام استاندارد کشور صرفاً وظیفه سازمان ملی استاندارد نیست، بلکه یک مأموریت ملی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها و بخش خصوصی دنبال شود. بدون همبستگی ملی، نظام استاندارد به‌درستی اجرا نخواهد شد.

معاون تدوین و ترویج استاندارد کشور در ادامه سه چالش اصلی جهانی را که استانداردها برای پاسخ به آن‌ها تدوین می‌شوند، شامل تغییرات آب‌وهوایی، تجارت و امنیت غذایی دانست و گفت: استانداردها باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که به مدیریت این چالش‌ها کمک کرده و مسیر توسعه پایدار را هموار کنند.

قلاسی‌مود افزود: یکی از محورهای اصلی فعالیت در سازمان ملی استاندارد، حرکت به سمت استانداردهای فنی بین‌المللی و پذیرش متقابل نتایج آزمون‌ها در سطح جهانی است تا کالاهای ایرانی در فرآیند صادرات دوباره مورد آزمون قرار نگیرند و هزینه‌های ارزی و زمانی کاهش یابد.

وی تأکید کرد: در شرایطی که ایران به‌عنوان عضو سازمان تجارت جهانی پذیرفته نشده، رعایت الزامات فنی بین‌المللی می‌تواند موانع فنی تجارت را کاهش دهد و زمینه افزایش صادرات را فراهم کند.

قلاسی‌مود با اشاره به ضرورت اجرای حکمرانی خوب در نظام استاندارد کشور تصریح کرد: حکمرانی خوب شامل شفافیت، پاسخگویی، هماهنگی و مطالبه‌گری مردمی است. هنوز در دستگاه‌های دولتی این اصول به‌صورت کامل نهادینه نشده و لازم است دستورالعمل مشخصی برای پیاده‌سازی آن تدوین شود.

وی با بیان اینکه حکمرانی استاندارد بخشی از حکمرانی خوب در کشور است، افزود: در سازمان بین‌المللی ISO نیز استانداردهایی در زمینه حکمرانی تدوین شده و ما باید در کشور این اصول را با ساختار اجرایی خود منطبق کنیم.

معاون تدوین و ترویج استاندارد کشور با اشاره به نقش بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی بازوی اصلی نظام استاندارد کشور است و باید در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها حضور مؤثر داشته باشد.

وی افزود: در بسیاری از پروژه‌های ملی و بین‌المللی، متخصصان فنی استان خراسان جنوبی به‌عنوان رهبران پروژه حضور دارند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای علمی و فنی این استان است.

قلاسی‌مود در پایان با قدردانی از استاندار خراسان جنوبی و رسانه‌ها، به‌ویژه صداوسیمای مرکز استان، گفت: ظرفیت‌های ارزشمند خراسان جنوبی در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی و گیاهان دارویی باید در سطح ملی و بین‌المللی معرفی و تقویت شود. یکپارچگی، شفافیت و همدلی رمز موفقیت در مسیر توسعه استاندارد و کیفیت کشور است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!