حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/03 شمسی | 2024/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
معاون اقتصادی استاندار تأکید کرد؛

ضرورت مدیریت سهمیه آرد نانوایی‌ها در خراسان جنوبی

ضرورت مدیریت سهمیه آرد نانوایی‌ها در خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: درخواست افزایش قیمت نان در شرایط فعلی موضوعیت ندارد لذا باید فرمانداران موضوع سهمیه آرد را به طور دقیق مدیریت کنند.

به گزارش خاورستان، جواد اشرفی روز پنجشنبه در نشست کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان خراسان جنوبی اظهار کرد: برخی شهروندان از بلا اثر شدن نظارت هوشمند شکایت داشته و معقدند که برخورد تعزیراتی با نانوایان صورت نمی‌گیرد لذا تخلفات آرد زیاد شده است.



معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: عرضه پایدار نان نیازمند مدیریت است که همه دستگاه‌های مسئول در این زمینه نقش دارند و از ابزار کسر سهمیه به عنوان برخورد با تخلف استفاده نمی‌شود بلکه تخلفات شناسایی و طبق قوانین تعزیرات برخورد انجام خواهد شد.


وی بیان کرد: فعال شدن کمیته رصد و پایش نانوایان ضروری است که ادارات صمت و جهاد کشاورزی در این زمینه مسئولیت دارند و با جذب بازرسان جدید بخش زیادی از مشکلات فعلی حل خواهد شد.



اشرفی افزود: پیامک اخطار و هشدار باید از طریق این کمیته به نانوایان ارسال شود تا به طور دقیق موضوعات مربوط به آرد و نان را بتوان رصد کرد.



معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: در مورد کیفیت نان هم باید بازرسان مربوطه به شکل مطلوب ورود پیدا کنند تا در سطح استان این موضوع مدیریت شود.



وی با اشاره به اینکه وضعیت توزیع آرد روستاییان و عشایر ساماندهی می‌شود گفت: بارکد کردن کیسه‌های آرد در برخی استان‌ها شروع شده و برای کل کشور اجرایی خواهد شد که می‌تواند در جلوگیری از قاچاق تاثیرگذار باشد.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: در راستای حفظ تعادل بخشی، کارخانه آرد در شهرستان فردوس با ظرفیت ۶۰۰ تن گندم ماهانه راه‌اندازی می‌شود.


سه کارخانه آرد در خراسان جنوبی کافی است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به اینکه سه کارخانه آرد در استان فعال است نیاز به راه‌اندازی واحد جدید نبوده و جهاد کشاورزی هم باید با این موضوع همراهی کند.


احمد آریافر با بیان اینکه سند آمایش استان در این زمینه روشن است اظهار کرد: طبق این سند به هیچ عنوان نباید با صدور پروانه‌های متعدد، سرمایه‌گذاران بومی را دچار مشکل کنیم لذا می‌توان با راهنمایی صحیح سرمایه‌گذار بخش‌های مختلف صنعت را فعال کرد.



وی افزود: صنایع موجود در استان عمدتا غیر معدنی است که با چالش مواد اولیه رو به رو هستند و از این پس به صنعتی که ماده اولیه در استان موجود نباشد اجازه بهره‌برداری نمی‌دهیم زیرا وارد کردن مواد اولیه آن هم از خارج کشور صرفه اقتصادی ندارد.



مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی مشاوره به سرمایه‌گذاران را از برنامه‌های مهم در حوزه صمت عنوان کرد و گفت: واحدهای نمونه کشوری در استان باید تقویت شود نه اینکه با تعدد پروانه بر مشکلات فعلی افزوده شود.



وی بیان کرد: اقتصاد به تنهایی مشکل نیست اما سیاست‌های اشتباه آن را دچار مشکل کرده لذا توجیه اقتصادی مهمترین اصل در پذیرش طرح‌های سرمایه‌گذاری است.



آریافر افزود: در صورتی که زیرساخت آب و برق وجود داشته باشد تمامی صنایع استان رونق خواهند داشت لذا باید هزینه‌های حمل و نقل را کاهش دهیم تا سود سرمایه‌گذاری افزایش یابد.


وی با اشاره به اینکه مصرف ماهانه آرد استان هفت هزار و ۴۰۰ تن است که توسط سه کارخانه تولید شده گفت: اگر واحد جدید راه‌اندازی شود در آستانه زیان خواهد بود و توجیه اقتصادی ندارد.


لزوم برخورد با پدیده آرد فروشی

مدیر توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز بر برخورد با پدیده آرد فروشی تاکید کرد و افزود: هرچه در مقابله با آرد فروشی و عرضه خارج از شبکه اقدام صورت گیرد باز هم به خاطر قیمت پایین شاهد فروش آرد هستیم که در این خصوص ۲۲ کارت با شماره کارتخوان و رمز احصا شده که ۲۵۰ کیسه آرد فروخته شده است.



سید مجتبی حسینی گفت: قیمت یک کیسه آرد در بازار ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است لذا پیشنهاد داریم برای افزایش بازدارندگی، محاسبه ریالی قیمت رسمی شرکت غله در پرونده‌های تعزیزاتی درج شود تا از اشد مجازات استفاده کنیم.



وی ادامه داد: بازدید از نانوایی‌های استان ۱۵ شهریور در قالب طرح شمیم شروع شد که تاکنون ۶۳۹ مورد واحد نانوایی بازدید و ۵۹ پرونده تخلف تشکیل شده است.



مدیر توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: نوانایی‌های لواش هم بازدید شده که براساس نظر مردمی، از کیفیت نان راضی بودند ولی شلوغی نانوایی‌ها مورد شکایت است که در این خصوص تصمیم‌گیری شده است.



در این جلسه مقرر شد فهرست نانوایی‌هایی که آرد نوع ۶ داشتند اما نان با آرد نوع یک و ۲ به فروش رساندند به تعزیزات حکومتی ارائه شود.



براساس مصوبات این کارگروه حداکثر تا ۱۰ روز آینده سامانه «نانی نو» باید توسط نانوایان نصب شود.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از