تسنیم وحی؛
تفسیر صفحۀ ۵۳۶ قرآن کریم
همانا، ای گمراهان انکار کننده! حتماً از درختی (بد منظر و بد طعم و بد بو) که زقّوم است خواهید خورد. آنگاه شکم ها را از آن پر خواهید کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحۀ ۵۳۶ قرآن کریم تفسیر نور آمده است: « ثُمَّ إِنَّکُمْ أَیُّهَا الضَّالُّونَ الْمُکَذِّبُونَ * لَآکِلُونَ مِنْ شَجَرٍ مِنْ زَقُّومٍ * فَمالِؤُنَ مِنْهَا الْبُطُونَ * فَشارِبُونَ عَلَیْهِ مِنَ الْحَمِیمِ * فَشارِبُونَ شُرْبَ الْهِیمِ * هذا نُزُلُهُمْ یَوْمَ الدِّینِ *» « همانا، ای گمراهان انکار کننده! حتماً از درختی (بد منظر و بد طعم و بد بو) که زقّوم است خواهید خورد. آنگاه شکم ها را از آن پر خواهید کرد. و روی آن از آب جوشان مینوشید. پس مانند شتران عطش زده مینوشید. این است پذیرایی (ابتدایی) آنان روز قیامت.»
نکتههای سورۀ واقعه- آیات ۵۱-۵۶:
«زَقُّومٍ»، نام گیاه تلخ و بدبو و بدطعم است که شیرۀ آن اگر به بدن برسد، بدن متورم میشود. این گیاه، غذای دوزخیان است.
«نزل» به آن چیزی گفته میشود که برای پذیرایی مقدّماتی مهمان آماده میشود
«هیم» نام مرضی است که شتر به آن گرفتار میشود و هر چه آب مینوشد سیراب نمیشود تا بمیرد، همچنین به زمین ریگزار گفته میشود که هر چه آب در آن بریزند فرو میرود.
غذاهای تلخ دنیوی را انسان یا نمیخورد که در آخرت گنهکار باید بخورد. «لَآکِلُونَ» یا کم میخورد، که در آخرت باید سیر بخورد، «فَمالِؤُنَ مِنْهَا الْبُطُونَ»، یا با غذای دیگر جبران میکند، که در آخرت غذای دیگرش آب جوش است، «مِنَ الْحَمِیمِ» و یا با بیمیلی میخورد، که در آن روز مثل شتر تشنه به آب رسیده میخورد. «شُرْبَ الْهِیمِ»
پیامهای سورۀ واقعه- آیات ۵۱-۵۶:
۱- دوزخیان، از سختترین خطابهای تحقیرآمیز برخوردارند. «أَیُّهَا الضَّالُّونَ الْمُکَذِّبُونَ»
۲- اصحاب شمال، گمراهان هستند، «أَیُّهَا الضَّالُّونَ» که ما در هر نماز از خدا میخواهیم از آنان نباشیم. «وَ لَا الضَّالِّینَ»
۳- بدتر از گمراهی، تکذیب کردن است وگرنه بسیاری از گمراهان، توفیق هدایت مییابند. «الضَّالُّونَ الْمُکَذِّبُونَ»
۴- تمام تحقیرهای روانی و عذاب جسمانی، پذیرایی مقدّماتی اصحاب شمال است! پس پذیرایی اصلی چیست؟ «هذا نُزُلُهُمْ»
۵- خداوند عادل است و کیفرهای او عادلانه. همه سختیها نتیجه عملکرد خود انسان است و آن روز، روز کیفر و پاداش است. «یَوْمَ الدِّینِ»
انتهای خبر/10