حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
دانشگاه بیرجند با قدمت نیم قرن فعالیت علمی
رئیس دانشگاه بیرجند عنوان کرد:

دانشگاه بیرجند با قدمت نیم قرن فعالیت علمی

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: دانشگاه بیرجند با قدمت نیم قرن فعالیت علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی توانسته میراث‌دار شایسته‌ای در شعر و علم به میدان بزرگترین مهد دانشگاهی شرق کشور هدایت شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، احمد لامعی صبح امروز در همایش ملی حماسه‌سرای آئینی قرن نهم هجری ابن حسام خوسفی که در تالار دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، گفت: دیباچه تاریخ درخشان خراسان جنوبی، مزین به فرهیختگی و عالم‌پروری است. 

وی با اشاره به اینکه هرجا که سخن از منظومه ادبیات و عرصه شعر و شاعری باشد، نام شاعرانی چون ابن حسام خوسفی، حکیم نزاری‌قهستانی، آیت‌الله شیخ محمدحسین آیتی، آصفی قهستانی و ناقوس می‌درخشد، ادامه داد: هرجا که عرصه علم و دین و فقاهت باشد بزرگمردانی چون شیخ هادی هادوی، سید حسن تهامی، سید غلامرضا سعیدی، شیخ جواد عارفی، خاندان آیتی و مرحوم ملاعلی اکبر خوسفی و... به میان می‌آید. 

رئیس دانشگاه بیرجند افزود: همچنین در حوزه دانش و خرد، نام‌آورانه چون دکتر غلامحسین شکوهی، دکتر رفیعی، دکتر معتمدنژاد، بلالی‌مود، بدیع‌الزمان فروزانفر، محمدحسن گنجی ... بیرق‌دار افتخار ایران و خراسان جنوبی هستند و آثارشان بر تارک تاریخ جاودان است.

لامعی با بیان اینکه امروز دانشگاه بیرجند با قدمت نیم قرن فعالیت علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی توانسته میراث‌دار شایسته‌ای در شعر و علم به میدان بزرگترین مهد دانشگاهی شرق کشور هدایت شود، گفت: هم اکنون ۱۲ هزار و ۴۳۱ دانشجو در مقاطع سه‌گانه (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر) و ۶۰۰ دانشجوی بین‌الملل در ۵۰ گروه آموزشی و ۲۸۰ رشته و گرایش در دانشگاه بیرجند مشغول تحصیل هستند. 

وی با اشاره به اینکه در هر منطقه‌ای که قدم می‌گذاریم یاد و اشعار ابن حسام خوسفی زینت‌افزای محافل است، افزود: گرچه ابن حسام خوسفی را به عنوان شاعری حماسه و آیینی می‌شناسند، ولی او مُلای دین و فقه و عالم آگاه به کلام وحی و حدیث است که بدور از صاحبان قدرت و مکنت و دربار زیسته است. 

رئیس دانشگاه بیرجند تاکید کرد: شعر ابن حسام متین، وزین و روان و در عین حال لباسی از ترکیبات زیبا و بدیع به تن دارد و در لفظ و محتوا، وزین به مفاهیم قرآن و مضامین حدیث نبوی است و دیوانش، درسنامه اخلاق و خداشناسی است. 

لامعی عنوان کرد: مراتب زهد و پارسایی ابن حسام به حدی است که برخی او را ولی حق توصیف کرده‌اند چرا که عمر شریفش را در وفاداری خاندان نبوت و عبادت سپری کرد.

 

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از