حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
همه پای‌کار ورزش جانبازان و معلولان نیستند
رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان خراسان‌جنوبی:

همه پای‌کار ورزش جانبازان و معلولان نیستند

رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان خراسان‌جنوبی گفت: در کنار خانواده‌ها که هنوز اعتماد کامل به میدان‌های ورزشی برای حضور فرزند معلول خود را ندارند حمایت مسئولان مربوطه با وجود مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از ورزشکاران این حوزه کافی نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، ورزشکاران جانباز و معلول قشر خاصی از جامعه به شمار می‌روند که با تکیه بر همت عالی و اعتماد به‌نفس خود به مبارزه با محدودیت‌های‌ فیزیکی پرداختند و بدین ترتیب، عبارت خواستن توانستن را معنا بخشیدند و با اراده آهنین خود قله‌های‌ افتخار را فتح کردند.

بی‌تردید ورزش عاملی است که معلولان به سطح جامعه می‌کشاند و آنان را در انجام فعالیت‌ها مستقل می‌سازد با این که طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری در این حوزه توانسته است به خودباوری این قشر و کسب عناوین و مدال‌های رنگارنگ ورزشکاران معلول منتهی شود و افق بهتری را پیش‌روی معلولان علاقه‌مند به فعالیت‌های ورزشی ترسیم کند اما حمایت ویژه از سوی مسئولان، توجه به حل مشکلات آنان و همچنین رفع کمبودها می‌تواند عاملی مهم در پویایی و نشاط بیشتر آنها باشد و همچنین بسترهای لازم را برای ورود دیگر معلولان به این عرصه فراهم کند.

در تقویم ایران ۲۴ مهر را روز ملی پارالمپیک نامگذاری کردند تا این قشر را در جامعه بیشتر مطرح کنند و به نیازهای آنها پاسخ دهند.

به همین بهانه پای صحبت‌های سکاندار هیئت جانبازان و توان‌یابان خراسان‌جنوبی نشستیم تا در جریان کم و کیف فعالیت‌های این هیئت ورزشی که امسال نماینده‌ای در رقابت‌های پارالمپیک لندن داشت اما به دلیل مصدومیت از همراهی تیم ملی بازماند قرار بگیریم.

حسین لاجوردی که از خاک خورده‌های میدان‌های ورزشی است و سال‌ها در لباس ورزشکار برای استان افتخارآفرین بوده و مدال‌های رنگارنگی در رشته شنا و باستانی دارد و در کنار آن سال‌ها رئیس هیئت شهرستان بیرجند را برعهده داشته و حدود دو سال و اندی از سکانداری‌اش در هیئت جانبازان و معلولان خراسان‌جنوبی می‌گذرد اشاره‌ای به پیشینه پارالمپیک داشت و گفت: رقابت‌های پارالمپیک به سال ۱۹۴۸ بعد از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد بازی‌های پارالمپیک یک شاخه از بازی‌های المپیک است که افراد دارای معلولیت جسمی و یا ذهنی در آن شرکت می‌کنند، ورزشکاران پارالمپیک به درستی ثابت کردند معلولیت محدودیت به‌حساب نمی‌آید.

 لاجوردی با اشاره رقابت‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ لندن گفت: علی اشتری نماینده استان در این رقابت‌ها بود که با وجود تلاش شبانه‌روزی و حمایتی که صورت پذیرفت متاسفانه در لحظات آخر دچار مصدومیت شد و نتوانست همراه تیم ملی به این رقابت‌ها اعزام شود.

مصوبه‌ای روی کاغذ

رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان خراسان‌جنوبی در صحبت‌های به نکته مهمی اشاره کرد طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاه‌های اجرایی موظف به حمایت از ورزش جانبازان و معلولین هستند.

به گفته لاجوردی طبق این مصوبه، دستگاه‌های اجرایی موظف و مکلف شده‌اند که حمایت لازم را از ورزش جانبازان و معلولین داشته باشند و در بحث ایاب و ذهاب، اعزام به مسابقات، استعدادیابی و... پای کار بیایند.

وی ادامه داد: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که از سوی رئیس‌جمهور وقت ابلاغ شده، ۱۶ دستگاه اجرایی موظف هستند که توجه ویژه‌ای به ورزش جانبازان و معلولین داشته باشند و باید به وظایف خود در این مصوبه به خوبی عمل کنند.

وی اظهار کرد: واگذاری رایگان اماکن‌ ورزشی، اختصاص منابع مالی ویژه به هیئت‌ها، تامین هزینه ایاب توسط سازمان بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران، توجه شهرداری‌ها به ورزش جانبازان و معلولان از مهمترین مصوبه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای حمایت و توسعه ورزش جانبازان و معلولان است.

رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان با اشاره به پیگیری‌ها برای اجرای این مصوبه در خراسان‌جنوبی تاکید کرد: انتظار می‌رود نشست‌هایی در خصوص این مصوبه برگزار شود تا زمینه برای توسعه و رشد بیشتر ورزش جانبازان و معلولین فراهم شود.

حمایت اندک

وی که از حمایت‌ها از این هیئت رضایت کامل را ندارد و از مدال‌آوران شنا در رقابت‌های کشوری در سال‌های ۸۸ و ۸۹ بوده است ادامه داد: با توجه به نبود حمایت در سال‌های گذشته استخر شنا در اختیار هئیت قرار نگرفت نتوانستیم این رشته ورزشی را فعال کنیم.

لاجوردی ادامه داد: در کنار این موضوع با همه تبلیغات و فرهنگ‌سازی و افتخارآفرینی معلولان در میدان‌های ورزشی و با وجودی که خدمات‌دهی در حوزه ورزش به معلولان رایگان است اما هنوز برخی خانواده‌ها مانع از حضور فرزندانشان در میدان‌های ورزشی می‌شوند که این موضوع در بخش بانوان بیشتر است.

وی اعتمادسازی را راهکاری برای برون‌رفت از این چالش عنوان کرد و افزود: باید این باور که هر معلولی به سمت ورزش هدایت شود در اجتماع موفق‌تر است در بین خانواده‌ها نهادینه شود.

این ورزشکار از برخی ناملایمات‌ها هم گلایه داشت و با اشاره به این که بر اساس مصوبه هیات وزیران باید سالن حجاب به هیئت جانبازان و معلولان استان واگذار می‌شد افزود: نه تنها این سالن در اختیار هئیت قرار ندارد بلکه سالن سرو را هم که به این هیئت واگذار شده و باید به صورت رایگان در اختیار هئیت قرار گیرد اما زمزمه دریافت اجاره به گوش می‌رسد که نیاز به بازنگری مسئولان ورزش و جوانان و حمایت بیشتر از ورزشکاران این هیئت ضروری است.

شناسایی ۸۰۰ ورزشکار 

رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان با اشاره به شناسایی ۸۰۰ ورزشکار در استان بیان کرد: نیمی از این تعداد نیمه‌فعال و حدود ۲۰۰ نفر به صورت حرفه‌ای و متداوم فعالیت می‌کنند.

به گفته لاجوردی بیشتر ورزشکاران استان در رشته‌های والیبال نشسته، مچ‌اندازی، تنیس روی میز، بوچیا، فوتبال هفت نفره، فوتبال کم‌توان ذهنی، دوومیدانی، باستانی و... فعال هستند .

 وی برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی مربیان، استعدادیابی، برگزاری رقابت‌های ورزشی و ... در لیست برنامه‌های هیئت برای توسعه و رونق بیان کرد و افزود : هیئت‌های شهرستان‌ها فعال هستند فقط قاین که انتخاب رئیس در آن کمی زمان‌بر شده فعالیت‌ها راکد است.

هفته پارالمپیک 

رئیس هیئت جانبازان و توان‌یابان استان غبارروبی مزار شهدا، شرکت در نماز جمعه و دیدار با خانواده ورزشکاران را از برنامه‌های هیئت در هفته پارالمپیک در خراسان‌جنوبی اعلام کرد و افزود: برگزاری رقابت‌های دارت، فوتبال دستی، دوومیدانی، والیبال نشسته و بوچیا نیز برنامه‌ریزی شده که زمان برگزاری آن به ورزشکاران اعلام می‌شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.