
استاندار خراسانجنوبی عنوانکرد:
پروژه راهآهن خراسانجنوبی از اولویتهای دولت چهاردهم
استاندار خراسان جنوبی از تسریع در روند اجرای پروژه راهآهن شرق کشور در این استان خبر داد و گفت: این طرح به عنوان یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم با جدیت در حال پیگیری است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سید محمدرضا هاشمی ظهر امروز در بازدید از قطعات ۱۳ و ۱۴ پروژه راهآهن خراسان جنوبی در شهرستان سربیشه گفت: بازدیدهای مکرر از این پروژه در چهار ماه اخیر نشاندهنده اهمیت بالای این طرح برای دولت و مردم استان است.
وی افزود: پروژه ریلی شرق کشور با طول هزار ۵۴۸ کیلومتر از چابهار تا سرخس در حال اجراست که از سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی عبور میکند. سهم خراسان جنوبی از این مسیر ۴۳۲ کیلومتر است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۱۴ پیمانکار در این پروژه طی ۱۸ ماه گذشته گفت: پیشرفت فیزیکی کلی این قطعات به ۲۰ درصد رسیده و تاکنون بیش از ۲.۵ همت از مجموع ۴ همت اعتبار برآورد شده، پرداخت شده است.
وی ادامه داد: راهآهن شرق کشور از شهرستانهای نهبندان، سربیشه، بیرجند و قاینات عبور میکند و بیش از ۱۸۰۰ نفر به صورت مستقیم در این طرح اشتغال دارند؛ البته این پروژه به طور غیرمستقیم نیز بر اشتغال و رونق اقتصادی تأثیرگذار بوده است.
هاشمی با اشاره به تعامل مؤثر نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در تامین اعتبار پروژه افزود: دولت چهاردهم در سه مرحله بیش از یک همت اعتبار به این طرح تزریق کرده و پیگیریها برای جذب منابع بیشتر ادامه دارد.
وی تاکید کرد: عبور خط آهن از خراسان جنوبی تأثیر بسزایی در توسعه حملونقل بار و مسافر، بهویژه برای معادن استان دارد و از اولویتهای امسال، در کنار اجرای باندهای دوم و رونق بازارچههای مرزی است.
استاندار خراسان جنوبی همکاری مردم در رفع موانع معارض را قابل تقدیر دانست و گفت: این پروژه با همراهی مردم و دستگاههای مربوطه در مسیر توسعه قرار گرفته و تاکنون مشکلی از این بابت وجود نداشته است.
وی با اشاره به تأثیرگذاری رسانهها در مطالبهگری برای اجرای طرحهای زیربنایی گفت: با وحدت و همدلی مسئولان و مردم، پروژه با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و انتظار میرود طبق برنامه زمانبندی به بهرهبرداری برسد.
تقویت روابط اقتصادی با افغانستان در دستور کار
هاشمی همچنین از سفر رسمی خود به کشور افغانستان در روز پنجشنبه خبر داد و اظهار داشت: در این سفر نشستهایی با والیان هرات و فراه و گروههای اقتصادی این استانها برگزار خواهد شد.
به گفته وی، سال گذشته بیش از ۳۸ درصد صادرات ایران به افغانستان از مرز ماهیرود صورت گرفته که این ظرفیت باید بیش از پیش تقویت شود.
پیشرفت قطعات ۱۳ و ۱۴ راهآهن در سربیشه
در ادامه بازدید، میرمحمد مودی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به پیشرفت قطعات ۱۳ و ۱۴ پروژه راهآهن گفت: قطعه ۱۳ به طول ۵۵ کیلومتر و قطعه ۱۴ به طول ۶۰ کیلومتر در شهرستان سربیشه واقع شده و مطالعات احداث ایستگاه مسافربری در این منطقه نیز در دست اجراست.
وی قطعه ۱۴ را پیشروترین بخش پروژه اعلام کرد و افزود: میزان مطالبات پیمانکاران در این دو قطعه حدود ۳ هزار میلیارد ریال است و با وجود مشکلات مالی، فعالیتهای اجرایی بهطور مستمر ادامه دارد.
مودی گفت: کل مطالبات پیمانکاران پروژه ۱/۵ همت برآورد شده و تاکنون بیش از یک همت از سوی دولت چهاردهم پرداخت شده است.
اتصال خراسان جنوبی به شبکه ریلی کشور تا سه سال آینده
وی با اشاره به اینکه پروژه در برنامه زمانبندی دچار تأخیر نیست، بیان کرد: بخش قابل توجهی از زمان صرف تجهیز کارگاه و تهیه نقشههای اجرایی شده و عملیات زیرسازی بهزودی با شتاب بیشتری ادامه خواهد یافت.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خاطرنشان کرد: با تأمین بهموقع منابع مالی، پیشبینی میشود طی سه سال آینده عملیات زیرسازی به پایان رسیده و خراسان جنوبی به شبکه ریلی کشور متصل شود.
وی همچنین به وجود پلها و تونلهای متعدد در محور بیرجند – قاین به عنوان چالش فنی پروژه اشاره کرد و گفت: این محور شامل قطعات ۱۸ و ۱۹ بوده که با وجود سختی مسیر، عملیات اجرایی در جریان است.
انتهای خبر /
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!